Sinds 2021 is het parkeerbeleid in Zeebrugge aangepast tijdens de zomermaanden. Tussen 1 juni en 30 september zijn er andere regels van kracht. Concreet wil dat zeggen dat er een blauwe zone is in de strandwijk en de wijk rond de jachthaven. Alle dagen, dus ook op zon- en feestdagen tussen 9u en 18u kan je maximaal 4 uur aan één stuk (gratis) parkeren in Zeebrugge in deze blauw zone. Hiervoor moet je wél gebruik maken van een Europese parkeerschijf. Houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap zijn vrijgesteld van deze parkeerbeperkingen.

Gedomicilieerde bewoners en werkenden in deze zone kunnen een parkeervergunning aanvragen om vrijgesteld te worden van deze parkeerbeperkingen. Per wooneenheid zal het mogelijk zijn om maximaal vier parkeervergunningen aan te vragen, de eerste twee gratis, de laatste twee betalend (50 euro/vergunning/jaar). Per werkende zal één gratis parkeervergunning aangevraagd kunnen worden.

Langer dan 4 uur parkeren in Zeebrugge tijdens de zomermaanden?

Indien je langer wil parkeren dan 4 uur aan één stuk in Zeebrugge, dan kan je terecht op parking C, D en E (Kustlaan) voor de Strandwijk. Dit zijn de parkings naast het station in de Baron de Maerelaan in Zeebrugge en aan de overkant van de Kustlaan (Zeebrugge). Voor de bezoekers aan de wijk rond de jachthaven van Zeebrugge kan geparkeerd worden in de Graaf Jansdijk, waar de blauwe zone niet zal gelden.

Parkeren op deze plaatsen in Zeebrugge is gratis (tenzij anders geldende regels van kracht zijn).

Contactgegevens parkeerwinkel Zeebrugge

Maak uw afspraak via https://brugge.mijnafspraakmaken.be/ of 050 44 8000.

Adres
Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein)
8000 Brugge

T. 050 47 55 21
E. parkeren@brugge.be