8 toprestaurants in Knokke-Heist

Op deze 8 karaktervolle topadresjes laten de uitbaters geen steken vallen en weet je zeker dat je er telkens weer smakelijk kan eten in een piekfijn verzorgde setting. Dit zijn 8 brasserieën in Knokke-Heist waar je met plezier gaat eten en waar je nadien zeker nog eens terug wil gaan.

  1. Brasserie Bristol
  2. Bistro Boudoir
  3. Bistro L'Echiquier
  4. Café de Paris
  5. Charl's
  6. Cédric
  7. Gellius
  8. Le Chardonnay

Brasserie Bristol

Brasserie Bristol is al jaren een populaire zaak met een grote en trouwe klantenkring. Het heeft een sfeervolle inrichting, uitzicht op zee en een uitstekende keuken. Kortom, deze brasserie heeft alles wat een restaurant aan de Belgische kust nodig heeft om een topadres te zijn. Een gerecht dat de moeite waard is om te proberen bij Brasserie Bristol is de tomaat-garnaal.

Bistro Boudoir

De Lippenslaan in Knokke is thuis aan een charmante bistro met een retro interieur in de Parijse boudoirstijl. Het restaurant serveert een heerlijke Franse keuken met specialiteiten zoals vol-au-vent en een uitgebreide selectie van salades op de kaart.

Bistro L'Echiquier

De Elisabethlaan in Knokke herbergt een statige villa waarin deze verzorgde bistro gevestigd is. Het interieur is elegant en daarnaast is er een prachtige veranda waar het heerlijk vertoeven is. De keuken serveert magische gerechten die de ervaring compleet maken. Een absolute aanrader is de vol-au-vent 'Deluxe'. Hier weet je zeker dat je op een topadres aan de Belgische kust zit.

Café de Paris

Op het Van Bunnenplein in Knokke, bevindt zich een authentieke brasserie met een stijlvol Parijs interieur. Hier kan je genieten van de typisch Franse keuken. De chef raadt de rundstartaar 'Café de Paris' aan als specialiteit van de keuken. Gastronomisch genieten is hier gegarandeerd.

Charl's

Dit restaurant in Knokke, dat gekenmerkt wordt door een prachtig interieur, een unieke tuin en een rustige sfeer, is de perfecte plek voor een gastronomisch avondje uit. Hier wordt stijl en klasse geboden. Hoewel het in de hogere prijsklasse zit, is elke euro waard. De specialiteit van het huis is de polderkip.

Cédric

Wie dit restraurant binnen stapt kijkt niet naast de imposante wijnkast centraal in het restaurant. Je weet dus direct dat men hier topwijnen schenkt. De menukaart bevat een ruime keuze aan vlees- en visgerechten. Het restaurant beschikt ook over een private room voor tot 14 gasten.

Gellius

Gellius is een prachtig authentiek Italiaans restaurant in Knokke-Heist, dat wordt beschouwd als een van de beste Italiaanse restaurants in België. In 2022 werd het restaurant zelfs door het culinaire tijdschrift Gambero Rosso uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant buiten Italië. Het restaurant biedt ook een selectie van exclusieve Italiaanse wijnen.

Le Chardonnay

Op een boogscheut van de zeedijk kan je al jaren genieten van deze gevestigde waarde aan de Belgische kust. Een zaak met een klassiek interieur en een prachtige open keuken. Het restaurant heeft een mooie uitgebreide kaart met heel wat klassiekers. 

Gault&Millau
Chardonnay
Chardonnay

Le Chardonnay heeft zich gedurende haar lange bestaan gespecialiseerd…

Swolfsstraat 7, 8300 Knokke
Gault&Millau
Charl's
Charl's

De huisspecialiteit van Charl's is polderkip, maar er staat nog veel…

Kalvekeetdijk 137, 8300 Knokke
Gault&Millau
Cédric
Cédric

Chef Cédric verwelkomt je maar al te graag in zijn restaurant…

Koningslaan 230 Bus A, 8300 Knokke
Gault&Millau
Gellius
Gellius

Genieten van geraffineerde en verfrissende Italiaanse gerechten?…

Maurice Lippensplein 26, 8300 Knokke
Café De Paris

Een echte Parijse bistro in het hartje van Knokke: dat is wa Cafe De…

Van Bunnenplein 29, 8300 Knokke
Bistro
Bistro Boudoir
Bistro Boudoir

De Lippenslaan in Knokke is thuis aan een charmante bistro met een…

Lippenslaan 141, 8300 Knokke
L'échiquier

Elk seizoen wordt het menu volledig vernieuwd om je zo de meest verse…

Elizabetlaan 6, 8300 Knokke
Brasserie Gault&Millau
Brasserie Bristol
Brasserie Bristol

Je ogen lusten ook wat en dat heeft brasserie Bristol goed begrepen: je…

Zeedijk-Heist 291, 8301 Heist