North Sea Chef Stijn Bauwens

Chef Stijn Bauwens is een North Sea chef, wat betekent dat er alleen vis uit de Noordzee op zijn kaart staat. Maar ook vleesliefhebbers kunnen hier terecht voor een goed (lokaal) stuk vlees. Naast vis zijn vooral garnalen een specialiteit, zoals de garnaalkroketten die door Luc Bellings een driesterrenkroket genoemd werden en een score van 10 op 10 kregen. Ook de slibtongetjes zijn een aanrader. 

Kindvriendelijk restaurant aan zee

Voor wie al eens regelmatig met jonge kinderen op restaurant gaat en toch graag gastronomisch wil eten, is dit soms een uitdaging. Men wil niet dat het personeel van het restaurant de kinderen niet welkom vindt voordat men aan tafel zit, of dat de kinderen andere gasten storen. Bij De Kruidenmolen wordt hier goed op ingespeeld. Bij aankomst biedt de bediening onmiddellijk een kinderstoel aan en verwelkomt de kinderen vriendelijk. De kinderen worden met plezier aan tafel gezet waardoor ze zich welkom voelen. Er wordt een speciale kinderkaart overhandigd en de kindergerechten worden ook kort besproken.

Toen we vanuit het restaurant een blik wierpen op de keuken zagen we direct dat het personeel van de Kruidenmolen kindvriendelijk was. De hele muur hing vol met kindertekeningen. Onze kinderen mochten voor hun dessert zelfs bij chef Stijn in de keuken hun eigen ijsje kiezen. Ze mogen zelf de smaken kiezen waarna de chef dit vers gaat maken en aan de kinderen geeft. In ons geval verlieten onze 2-jarige peuter en 5-jarige kleuter zonder ons de tafel en gingen naar de keuken. Straf én super kindvriendelijk als je het ons vraagt.

Favoriet restaurant van topchefs

Na een heerlijke avond in restaurant De Kruidenmolen in Klemskerke, waren we onder de indruk van de kwaliteit van het eten. Met verse, lokale ingrediënten en een pure keuken, was het eten echt lekker. Na wat verder onderzoek ontdekten we dat veel bekende topchefs, zoals Sergio Herman, Geert Van Hecke en Luc Bellings, hier graag komen eten. Wij zullen zeker nog eens terugkeren. Reserveren is trouwens de boodschap, want zelf op een zaterdag in januari was het hier full-house. 


Bistro De Kruidenmolen

Dorpsstraat 1
8420 Klemskerke - De Haan

Telefoon: 059 23 51 78
E-mail: info@kruidenmolen.be