Hét collectief van de beste jonge chefs van Vlaanderen en Brussel is BACK! Jong Keukengeweld verenigt jonge topchefs die Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren (18 - 30 jaar) brengen. Een initiatief van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen by the way. Uiteraard konden wij het niet laten om een overzicht te maken van alle jonge chefs aan de kust. Topgastronomie met durf.

Over Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld verenigt topchefs niet ouder dan 35 jaar die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren (tot 30 jaar) brengen. 18 tot en met 30-jarigen krijgen de kans om aan een zeer aantrekkelijk tarief te genieten van een driegangenmenu.

Jong keukengeweld aan zee: 4 jonge chefs openen hun deuren voor jongeren (18 - 30 jaar)

Chef Fran Mertens - Restaurant Dunas te Knokke-Heist

Dunas staat voor ‘casual fine dining’. Verfijnd en toch gemoedelijk tafelen, daarvoor kan je bij hen terecht. Je hoeft zelfs niet te eten, plaatsnemen in de bar kan ook. In de keuken combineren ze het beste van wat het land en de zee ons schenken.

Restaurant Dunas

Zeedijk-Duinbergen 300, Knokke-Heist
+32 502 786 05

Chef Elien Verhulst  - Restaurant Vlass te Middelkerke

Bij Vlass streven ze naar een hoog niveau, terwijl het familiale centraal staat. Heel regelmatig werken ze met lokale producten. Ze houden ook van interactie met de klanten en bieden zo een stukje beleving voor onze gasten. Als Chef Elien bijvoorbeeld een hapje met spruitjes wil serveren, dan zal ze proberen met een hele tak spruitjes aan tafel te komen. Vlass maakt ook een eigen gin, die wordt gebruikt in amuses. Ze werken ook vaak met presentatiekarretjes, zoals een digestiefkar, een kaaskar, een snoepkar… Er is dus veel beweging en interactie met de klant. En dan hebben ze ook nog een golfkarretje waarmee we mensen uit de buurt naar huis kunnen brengen.

Restaurant Vlass

Leopoldlaan 246, Middelkerke
+32 593 018 37

Chef Laurent Law - Restaurant Amuzee te Zeebrugge

Het is geen toeval dat ‘zee’ verwerkt zit in de naam van Amuzee in Zeebrugge. Chef Laurent Law focust met zijn keuken op dagverse en seizoensgebonden producten recht uit de Noordzee. Laurent komt zelf uit een vissersfamilie en heeft dus een grote liefde voor de Noordzee en alles wat die biedt. Samen met het team van Amuzee zetten ze in op kwaliteit, korte keten, pure producten, frisse en fijne smaken. Op die manier is de zaak een weerspiegeling van wie ze zelf zijn, ook wel een tikje tegendraads en niet alledaags.

Restaurant Amuzee

Zeedijk 12, Zeebrugge
+32 507 332 96

Chef Timon Michiels - Restaurant Carcasse by Dierendonck te Sint-Idesbald - Koksijde

Vleesrestaurant Carcasse in Sint-Idesbald legt het verhaal op tafel dat één deur verder, bij slagerij Dierendonck, geschreven werd. De liefde voor het vlees staat centraal bij hen. Ze brengen het pure kwaliteitsvlees van Dierendonck tot bij de mensen. Maar ze besteden ook veel aandacht aan de groenten, die recht van bij boeren in de buurt komen. Verwacht dus geen steak met frietrestaurant. De garnituren zijn zeer zorgvuldig samengesteld en gekozen. Dat moet ook. Het vlees van slagerij Dierendonck verdient alleen de allerbeste begeleiding.

Restaurant Carcasse

Henri Christiaenlaan 5, Sint-Idesbald
+32 585 172 49